Caelora

The Lesser Evil

Praten met iedereen

We staan in de kamer met Corbus, Hellen en Aranis. Ajani vraagt wie de assasination op hem en mij heeft gepleegd, maar dat is informatie die alleen is voor leden van de shadowcloaks. We kunnen allemaal een opdracht voltooien om bij de shadowclocks te komen. Voor mij is dat een bekentenis krijgen, Sal moet een diamant stelen, Phil moet een pakket onderscheppen uit Seaford en Mazmoir moet geld van de smit bemachtigen. Maar we weigeren allemaal en vertrekken. Mazmoir gaat zijn bijl ophalen. Sal wil graag weten waar de shadowclocks een diamant voor zouden kunnen gebruiken, dus gaat naar de academie. Ook vertelt hij aan William dat de shadowcloacks iets van plan zijn met een diamant. Ik ga naar de leaky flacon, omdat ik er niks van geloof dat een klein meisje beter is in schaken dan ik, dat loopt niet zo goed af.
De volgende dag gaan we naar de ontmoeting met Lennex. Eenmaal daar aangekomen proberen we een goede plek te vinden om hem te ontmoeten, we besluiten buiten. Lennex komt met een groep aan, maar stuurt de rest we voor het gesprek. Hij zegt dat we maar de helft van het verhaal weten. Reward is vanaf zijn jeugd klaargestoomd om koning te worden, en Charles om het leger te leiden. Charles was met zijn vader op een eiland waar drie landen samenkomen aan het vechten, toen bijna iedereen in een hinderlaag van de dwergen om het leven kwam. Hij en zijn vader waren gevangen genomen om te werken, waarbij zijn vader is omgekomen van het harde werk. Reward deed al die tijd niks om Charles en zijn vader te redden. Charles wist te ontsnappen door de hulp van Lark. Maanden zijn Charles en Reward in discussie geweest. Charles dacht dat het eindelijk afgelopen was toen Reward hem uitnodigde voor een feestmaal, maar niets was minder waar. Charles werd vergiftigd door Reward, omdat dat het beste voor het volk was. Lark wil Charles weer tot leven wekken. Maar de vorm waar Lennex zich daardoor in bevindt is uit op wraak, als de wraak voltooid is zal hij verdoemt worden naar hel. Om weer levend te worden heeft hij het bloed van Reward nodig en Tibet moet dat een spreuk uitvoeren. Als dat voltooid is wil Lennex wraak, hij wil namenlijk dat het volk Reward ziet voor wat hij is en dat ze hem afzetten. Als dat eenmaal gebeurt is wil Lennex geen koning meer, maar een raad van verenigde rassen.
Onderweg naar Reward nemen we Tibet mee en vragen hem of hij inderdaad zo’n spreuk kan. Tibet antwoord dat als Lennex de spreuk heeft dat hij hem wel kan uitvoeren en dat ook wel zou doen.
Reward wil Lennex niet redden omdat hij openlijk rebel is geweest. Reward zegt ook dat hij de beste leider is omdat hij vanaf jong al daarvoor is getraind. Hij wil het volk niet de waarheid vertellen, want: “sommige waarheden kan het volk niet aan”. Sal vraagt of hij openstaat voor een samenwerking, samenwerking met Lennex niet, maar met andere koningen wel. Omdat de koningen nu hem niet erg mogen is hij bereid om legers te sturen om te laten zien dat hij ze steunt. Wij zeggen dat we kunnen helpen met overleggen met andere koningen.

Comments

DaveyvdBerg jana_de_jongh

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.