Caelora

op weg naar het riool.

Phil, de dwerg en ik gaan samen op en neer om Kayleigh te spreken. Ik mag die dwerg wel, en gezien zijn formaat kunnen hij en ik samen op Kitt Fisto terwijl Phil rustig op Jaap rijdt. Mazmoir is geloof ik de naam van die dwerg maar dat vergeet ik soms. Zolang hij weet te vechten, weet ik hem te waarderen. Kayleigh doet niet altijd moeilijk en snapt onze insteek wel. Phil mompelt nog iets tegen haar over dat zij zelf misschien maar weg moet wezen en dat snap ik wel. Het is trouwen moeilijk haar te verstaan, maar dat is haar eigen schuld. Als we iets niet hebben begrepen kan ik daar niet mee zitten.
Wanneer we terug komen hebben Ajani en Marvin wat geld opgehaald zodat Ajani dingen kan doen met z’n magie. Hoe daar goud voor nodig is snap ik nauwelijks maar ieder z’n ding. Ze beweren te hebben opgetreden maar ik heb ze nog nooit horen zingen. Ajani speelt wat voor en ik moet zeggen dat ik ernstig onder de indruk ben. Wat hij aan goud nog nodig heeft schiet ik hem voor. Ik geloof dat deze types wel het beste voor hebben en misschien kan het geen kwaad om wat vrienden in de buurt te houden.
Terwijl Marvin en Mazmoir op zoek gaan naar kaarsen gaan Phil en ik naar de tempel. Ik ben benieuwd hoe het met ma gaat, maar we zullen toch iets aan hulp moeten zoeken om haar te redden. We ontmoetten Edmund en Phil leent hem graag zijn gedane onderzoek.
In de nacht slapen we met z’n allen op één kamer voor het geval dat we in eens neergestoken worden. De nacht blijft stil en ’s ochtends verdwijnt Ajani al gauw. Toch duurt het niet lang voordat hij weer terug is en ons iets verteld over een put waar we maar eens in moeten duiken. Marvin beaamt dit allemaal, en ik snap niets van wat er nou gebeurt is maar ze klinken overtuigend.
In het riool vinden we inderdaad wat sporen die afkomstig zijn van beesten en misschien ook wel de Shadow Cloacks, dus die volgen we. Al gauw komen verschrikkelijk lelijke wezens tegen, en hoewel ze weerstand bieden weten we ze te verslaan. Onze weg vervolgt en we komen zelfs en val tegen. Alles wijst er op dat hier inderdaad geheimzinnige mensen aan de gang zijn. Ik hoor al gauw het geluid van gezelschap en hoewel ik klaar ben om deze hele groep van de kaart te vegen wordt de deur vrolijk open gedaan door een enorm eigenwijze Ajani. We staan oog in oog met mensen die ons misschien wel verwachtte. Dit wordt wat…

Comments

DaveyvdBerg reinoutmartijnhaank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.