Caelora

Nieuwe stad, nieuwe problemen

Ik heb grote moeite met het verlies van Phil en Marvin, maar ik zal ze niet vergeten en ze zouden willen dat ik door zou gaan als ik de kans zou krijgen. Ik heb die engel ook wat belooft en dat kan ik denk ik maar beter nakomen. Nu zit ik opgescheept met Ral, die ik nog nauwelijks ken. Toch lijkt het me een goede vent. Hij lijkt een hoge rang te hebben in een leger, ook al komt hij daar Seaford niet mee binnen. Andere legers, andere rangen.

We moeten in de rij staan om Seaford binnen te komen. Als we binnen willen komen mogen we na een enorme uitleg over regels naar iets wat op het armere gedeelte lijkt. De regels zijn op zich eenvoudig, maar ik denk dat het ook eenvoudig is om hier weggestuurd te worden naar een of andere gevangenis. Ik heb een doel, dus ik zal me moeten aanpassen. Zo’n opsluiting kan ik niet gebruiken. Ral en ik lopen een klein stukje door de stad maar we splitsen ons op zodra we een goed afspreek punt hebben gevonden. Hij is op zoek naar de legerleiding van de stad en ik moet in contact komen met de hoge cleric hier. Volgens sommigen moet ik een paar dagen wachten, maar ik denk niet dat Lark ook rustig stil gaat zitten in die tijd. we mogen zijn deel van de stad niet in, of dat van de koning waar ik nog contact mee zou leggen in naam van Reward. Overigens is Reward geen naam die hier goed valt, dus dat gaat nog lastig worden.

Ik spreek met een priesteres die mij eigenlijk weinig kan helpen dus ik ga gauw terug naar de plaats waar ik afsprak met Ral. Daar krijgen we fatsoenlijk te eten en een slaapplaats voor de nacht. Ik ben benieuwd of ik de zee minder zal voelen in mijn bed, maar deze hele stad lijkt te drijven. Net wat ik nodig had na een lange tijd op een boot.

Tijdens het eten horen wij ineens enorme knallen en terwijl er wat paniek in de tent ontstaat gaan Ral en ik op onderzoek uit. Het duurt niet lang voordat we een Half-orc en een andere dame vinden die samen een vrouwtje van de verdrinking en het vuur aan het redden zijn. We bieden ze hulp aan, maar op dat moment zien we een schim wegrennen. zonder te twijfelen rennen we achter hem aan en we zien al gauw een man en een paar elfen.

Het gebruik van wapens is hier verboden, maar we worden direct beschoten. Voor een stad die zo wordt afgesloten is het hier toch niet erg veilig. De pijlen doen mij weinig en ik heb de vent snel te pakken. De rest van de groep maakt gauw korte metten met de schutters die blijkbaar elfen zijn terwijl ik de wachters bij elkaar roep. Wanneer de elfen worden uitgeschakeld zijn de wachters erg verbaast dat ik een mens in mijn handen heb, maar we hoorden hem allemaal communiceren met de elfen, dus er is hier iets gaande.

Elfen en dwergen worden hier alleen als slaven toegestaan dus de wachters zijn tevreden met de dood van de schutters. Ik snap het wel, want elven zijn nou eenmaal vaak een naar volk. Het gedoe met de dwergen gaat nog lastig worden voor Mazmoir. Die zou hier ook ergens moeten zijn, mits hij nog leeft… Ik ben benieuwd hoe hij dat aan gaat pakken.

We nemen de twee die we tegenkwamen snel mee naar de Salty Salmon, waar we eerder zaten en ik overtuig de barman om de half-prc binnen te laten. Ik weet niet waarom, maar ik voel me verantwoordelijk. De dame lijkt gruwelijk sterk te zijn dus die kan ook nog wel eens van pas komen. Ze blijken zelfs nog eens beide op zoek te zijn naar Lark, dus dit kan wel eens werken. Ik hoop dat ze dezelfde doelen hebben als ik, want mijn taken zijn te belangrijk om ze te laten verdoezelen dor onbekenden. Ik heb al genoeg verloren.

Comments

DaveyvdBerg reinoutmartijnhaank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.