Caelora

Eindelijk afsluiting.

Een einde aan de strijd tussen de Stane broers.

Nadat we in de Leaky Flagon zijn aangekomen zoeken we naar informatie over waar Lennix en zijn handlangers zich verschuilen. Ik probeer sporen te vinden van een geheime magische deur, zo een waardoor we vorige keer ook Lennix’ schuilplaats zijn binnen gegaan. Ajani komt me even later hierbij helpen, weliswaar met een verslagen blik op zijn gezicht, hij zal ergens anders ook geen geluk hebben gehad om iets te vinden. Wij kunnen niks meer vinden maar Mazmoir besluit om zijn toelatingstest voor de Shadow Cloaks te voltooien door zelf te betalen wat de smid hen verschuldigd was. In ruil hiervoor krijgt hij meer informatie over de huidige schuilplaats van Lennix. Gelukkig is hij niet van plan om daadwerkelijk lid te worden van de Shadow Cloaks. Wel spreekt hij met de bebaarde monnik Doran af dat hij hem zal helpen nadat de problemen met Lennix op zijn gelost. Voorlopig vinden we verder niets in de Leaky Flagon dus besluiten we de zoektocht de volgende daag voort te zetten.

Op weg terug naar de King’s Bottle stoppen we bij de kathedraal zodat we Ajani misschien kunnen genezen van de zweren die hij heeft opgelopen door de magische spiegel. Edmund zegt dat hij iemand eenmaal zonder kosten kon genezen in ruil voor een les over de goden maar dat ditmaal de genezing wel vergoed moet worden. Ajani lijkt veel last van de zweren te hebben dus ik besluit om de vergoeding te betalen, een beetje vertrouwen kan op dit moment geen kwaad. Wel nemen we nog de tijd om een deel van de les van Edmund te volgen, hij leert ons over Corellon, Aratis, en Ioun. Na deze halve les wordt het al laat en trekken wij ons terug in de King’s Bottle.

De volgende dag hebben Salvador en ik weer een visioen gehad, dit keer vele malen onduidelijker dan wat we hiervoor hebben gehad. Ik heb het idee dat degene die ons normaal gesproken probeert te helpen met deze visioenen nu zelf in de problemen zit.

Als we beneden komen vinden we Marvin stomdronken bij de bar. Hij is zo in de war over wie er te vertrouwen is en is op deze manier niet in staat te vechten. We leggen hem op bed om uit te rusten, we komen later nog wel voor hem terug.

Intussen wordt er een plan gemaakt, we zullen doen alsof we het bloed van Reward hebben kunnen verkrijgen voor Lennix om zo bij hem gebracht te worden. Ajani’s plan van bietensap wordt niet overtuigend genoeg geacht en Salvador komt even later aanzetten met een glazen fles vol bloed. Ik moet niet vergeten om hem hier nog op aan te spreken, we kunnen hem niet maar altijd zo rond laten lopen en hem zijn gang laten gaan met zulk soort acties. Desondanks is het kwaad al geschied en besluiten we het bloed te gebruiken om Kaley en Lennix voor de gek te houden.

Voordat we op pad gaan naar Lennix treffen we Doran, de monnik. Hij stelt voor om ons te helpen aangezien Mazmoir heeft beloofd om ook hem te helpen. We kunnen de extra handen wel gebruiken nu we even een man minder hebben .

We spotten Kaley en overtuigen haar om ons naar Lennix te brengen. Ze leidt ons naar het vervallen landhuis waar we Lennix eerder bevochten hebben. Ditmaal worden we opgewacht door een drietal mannen, hoewel ze allemaal precies hetzelfde lijken. Hij voldoet ook aan de omschrijving die Ajani heeft kunnen ontdekken als de ontvoerder van Olo. Een van de mannen stelt zich voor als Ajolin, broer van Hillie. Hij vraagt ons een duel aan te gaan om uit te vinden hoe sterk degenen zijn die zijn zus hebben gedood. We weten het duel te ontlopen en Ajalin en Kaley nemen ons mee door een illusie naar een gangenstelsel achter de westelijke muur.

Na de gangen een tijdje gevolgd te hebben komen we aan in een grot waar de kasteelmuren te zien zijn. De muren zijn ook al opengebroken dus we zijn geen moment te vroeg in ieder geval, nu nog maar hopen dat we niet te laat zijn.

Het lukt ons om Lennix naar ons te krijgen en te overtuigen dat Salvador zijn ritueel om Kit op te roepen af mag maken, ze geloven namelijk dat wij op deze manier ook Tibet aan Lennix kunnen overleveren. De volgende 10 minuten wachten we in spanning af en zodra Kit verschijnt leidt Ajani Lennix af door de fles met bloed zogenaamd per ongeluk onhandig richting Lennix te gooien en te breken. We hebben onze tijd gehad, nu is het tijd om voor eens en altijd af te rekenen met Lennix!

Het gevecht was ontzettend intens en ik heb het einde niet eens gehaald, gelukkig hadden we daarvoor wel al de hulp van Tibet in kunnen schakelen en alle handlangers van Lennix uit kunnen schakelen. Ik heb alles gegeven wat ik in me had en zo nog een paar mensen kunnen redden gelukkig, het is nu aan hen om het af te maken.

Het volgende wat ik me kan herinneren is dat ik wakker wordt in de troonzaal van Reward, Lennix is buiten westen en zit vastgebonden met de kettingen die Ajani, gelukkig, blijkbaar toch had meegenomen uit de kluis van de academie. In het gesprek met Reward wordt het allemaal wel wat duidelijker wat er gebeurd is. Het is dus gelukt om Lennix uit te schakelen, vervolgens leek de ketting die hij droeg al smeltend te verdwijnen terwijl een wederopgestane Kaley ons heeft toegesproken. Het was Lark die ons vertelde dat het allemaal deel was van een groter plan en dat deze overwinning van ons uiteindelijk niet veel uitmaakt. Mazmoir had nog geprobeerd de ketting te grijpen en kreeg daardoor een ingeving dat de ketting onderdeel was van een groter geheel, misschien wel hetzelfde geheel waar Lark zijn zinnen op heeft gezet.

Ajani vertelt ook dat hij nog achter Ajolin was gegaan en dat Ajolin hem vertelde dat Lark op zoek is naar bepaalde voorwerpen, waaronder de robijnen staf die hij gestolen had uit de kluis van de academie en de ketting die Lennix tot voor kort in zijn bezit had.

Reward bedankt ons voor het redden van zijn stad en wilt ons de volgende dag belonen, onder andere met een groot feest. We zijn allemaal uitgeput dus we kijken er naar uit om even uit te rusten voordat we onze reis voortzetten. Ik ben ook blij dat het ons gelukt om Reward aan het twijfelen te brengen over zijn manier van regeren. Hij geeft toe dat hij het niet zonder hulp had gekund en zal overwegen om zijn manier aan te passen, misschien zelfs een raad te vormen.

Voorlopig is het plan dat we nog een week in Stanehold verbljiven, ons voorbereiden op de reis die voorlopig richting Seaford lijkt te gaan. Mazmoir verlaat ons voorlopig om zijn belofte aan Doran na te komen. We zullen hem nog zien op het feest dat de volgende dag plaats zal vinden maar daarna vertrekt hij met Doran om te jagen op het grote groene beest waar de monnik ons eerder over verteld had.

Terug in de King’s Bottle worden we herenigd met Marvin. Hij is vooral blij dat het nu allemaal achter de rug is en dat we misschien nu weer samen door één deur kunnen. Salvador heeft zijn zegje gedaan en ook ik ben bereid om Marvin nog een kans te geven, vertrouwen is namelijk op dit moment het belangrijkste wat we maar kunnen hebben. Uiteindelijk hebben we er tenslotte wel voor gezorgd dat er een mogelijk is dat er een raad van Stanehold komt, iets waar vooral Marvin een voorstander van was.

Voorlopig is het nu tijd om uit te rusten, ik kan niet wachten tot we vertrekken naar Seaford maar ik ben ook blij dat we eerst even uit kunnen rusten van deze broederstrijd.

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.