Caelora

Een uitstapje onderweg

We zijn er vrij zeker van dat de vrijgekomen Dragonborn het dorpje Wallowdale niet meer lastig zullen vallen. Nu we weten dat we de inwoners hebben kunnen verlossen van het monster probleem wat jarenlang bleek te spelen, kunnen wij onze weg naar Seaford weer voortzetten.

In plaats van dat we terugkeren naar de hoofdweg in het westen, besluiten we met behulp van Joseph het Brass Basin over te steken richting de zuidelijke oever.

De reis verloopt soepel en we komen langs een eilandje waar we ons kamp op willen slaan voor de nacht om weer een keer op vaste grond te kunnen slapen. Terwijl we dit eiland naderden zag Marvin een grot op het eiland. We besluiten om de grot nog te onderzoeken voordat we weer verder gaan richting Seaford.

De grot wordt bewaakt door een groot stenen wezen. Marvin gaat op onderzoek uit en het lukt hem om ongezien voorbij het wezen te sluipen. Enige tijd later keert hij terug met allerlei informatie over verschillende gangen in de grot en een stenen voetstuk met drie gleuven erin, een soort sleutelgaten.

We zijn allemaal toch wel nieuwsgierig naar wat deze grot dan wel niet verbergt en proberen met zijn allen om het wezen heen te sluipen. Helaas zijn wij niet allemaal zo getraind als Marvin en probeert het wezen ons te stoppen.

Het lukt ons om het wezen van ons af te slaan en we kunnen dieper de grot in. Op het voetstuk waar Marvin het over had zijn inderdaad drie sleutelgaten. Ook zijn er drie gangen die verder lopen, elk met een ander symbool; een waterval, een golf, en een draaikolk. Boven de gang met de draaikolk staat er iets in bloed geschreven, het was iets als: “Deze grot is van hen, wij gebruiken hem alleen maar” . Deze gang lijkt toch het meest interessant en we besluiten deze als eerst te bezoeken, vooral vanwege de redenering dat een draaikolk ander overtollig water uit de grot kan verwijderen zodat wij later niet opgesloten kunnen worden als er ergens anders water uit een gang naar binnen stroomt.

Door de grot komen we in een kamer met een met water gevulde opening in het midden, in het water lijkt iets duisters te zitten. Er is ook een aanwijzing dat we ons grootste geheim hardop moeten uitspreken om verder te komen. Ral probeert het als eerst maar er lijkt niets te gebeuren. Uiteindelijk ontdekken we dat we ons allemaal in het water moeten bevinden en dan ons geheim te delen, waarna een draaikolk ons naar nog een andere kamer voert.

In deze kamer vinden we drie voetstukken die middels een pad van magische runen verbonden zijn aan een gesloten deur. Deze drie voetstukken hebben ieder een ander voorwerp. De eerste heeft een kom en een mes met de inscriptie: “De prijs van het lichaam”. De tweede een masker en: “De prijs van de geest”. De laatste heeft een amulet wat “De prijs van de ziel” voorstelt.

Het lijkt duidelijk wat we moeten doen, alleen is het de vraag wie wat doet. Aangezien ik nog van lichaam gewisseld ben met mijn broer Salvador en ik voor mijn krachten geen gebruik maak van het fysieke, neem ik de prijs van het lichaam op me en geef mijn bloed aan de kom, waarop de runen licht gaan gloeien.

Ral doet snel het amulet om omdat hij dacht dat het plan gemaakt was {En ik geloof ook omdat hij bang was om het masker op te zetten} en valt meteen op zijn kniën. Hij lijkt veel kracht kwijt te zijn maar de runen lichten wel op, feller dan die van mijn kom met bloed, het lijkt alsof iedereen zijn bloed moet inleveren. Ik help Ral overeind en breng hem naar de kom om zijn bloed aan het mijne toe te voegen {Wat achteraf gezien met meer overleg had moeten gaan, ik dacht helaas dat hij het proces wel snapte} en Ral breekt los en probeert alle magie in deze ruimte onklaar te maken.

Hierop verschijnt er een geheimzinnig wezen wat aanbied om ons terug naar buiten te brengen als wij de test niet aandurven. Ral, geschrokken van ons besluit, neemt deze kans aan om buiten de grot te wachten tot wij terug komen. De rest besluit dat het het nog wel waard is om te proberen verder te gaan.

We moeten nu eerst wachten tot de antimagie van Ral is uitgewerkt voordat we verder kunnen. Dit keer vullen wij alle drie de kom met ons bloed, neemt Marvin het verzwakkende amulet en Sal plaatst het masker op zijn hoofd. Wat het amulet weg neemt in kracht, neemt het masker blijkbaar weg in intelligentie, want hoewel de deur opent lijkt Sal een stuk van zijn denkvermogen kwijt te zijn, ik zal nog beter op hem moeten letten nu.

Achter de deur is een muur met water. Een stuk verderop zwemt daar een grote haai, niet zo groot als de haai die wij voor de ingang van de grot van de Dragonborn hebben bevochten maar het lijkt wel dezelfde soort. Verzwakt gaan we de strijd aan met de haai {Gelukkig was deze een stuk zwakker dan de vorige} en kunnen we doorzwemmen naar de volgende kamer, hopelijk komt er nu een einde aan deze tests.

We komen nu in een kamer met een verhoging in het midden met daarop een soort troon. Hierop zit het wezen dat wij eerder hebben gezien, lang, dun, en met tentakels waar je normaal een mond zou verwachten. Hij daagt ons uit en het lijkt alsof dit onze laatste test zou kunnen zijn aangezien deze kamer niet verder loopt.

Nog één keer durven we de strijd aan maar onze verzwakte lichamen kunnen het niet meer aan. Het beest verdoofd ons eerst met een luide schreeuw en doodt vervolgens snel mijn broer {Hoe vreemd is het om je lichaam te zien sterven, wetend dat niet jij maar je broer daarin zit} . Ik houd het niet meer en zet alles op alles om het beest te verzwakken maar het lukt me niet om het beest meer dan eens te raken. Nog een schreeuw en dit keer wordt het mij ook zwart voor de ogen. Ik hoop dat het Marvin lukt om het beest te doden, of om op zijn minst weg te komen.

Sorry dat ik jullie niet heb kunnen helpen

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.