Caelora

Een hutje in het bos

Dat ik nog leefde na wat er is gebeurd zou zo’n tempelslaaf waarschijnlijk een wonder noemen. Gelukkig kan ik van mezelf al goed tegen een stootje.

Dat neemt niet weg dat ik geen flauw idee had wat er aan de hand was toen ik wakker werd gemaakt door een mens-vrouw. Om ons heen lagen allemaal lijken en ik dacht heel even dat ik de volgende zou zijn.

Gelukkig leek het er toch niet op dat zij dit allemaal gedaan had, maar voordat we elkaar ook maar iets konden vertellen hoorde ze een schreeuw om hulp vanuit het bos. Ik wist nog niet eens hoe ik in het bos terecht was gekomen. Misschien wist de mens-vrouw meer, maar die was al bijna onderweg naar het geschreeuw. Ik zal er maar achteraan gaan, hopelijk is zij ook de snelste weg om het bos uit te komen.

De schreeuw kwam van een meisje dat bewaakt werd door wat slome wachters. Ze werden belaagd door wat bandieten. De mens-vrouw schoot het meisje te hulp, ik besloot ook maar mee te helpen, misschien dat het meisje wel een beloning wilt geven voor haar redders.

Tijdens het gevecht merkte ik dat er iets anders aan me was, misschien hadden die geheimzinnige mannen toch iets bij me gedaan. Het maakt me wel sterker dus voorlopig denk ik er verder maar even niet aan.

Na het gevecht zochten we een plek om te overnachten met Aleida, zo heette het meisje. Het bleek dat we allemaal richting Seaford gingen, en aangezien ik geen idee heb waar Seaford vanaf hier is, lijkt het me een goed idee om me bij de anderen te voegen.

We vonden een hutje in het bos, maar werde nachtervolgd door een rare, onnatuurlijke mist. Door de mist zagen we glinsteringen bewegen, misschien de ogen van een of ander beest. Het lukte ons niet om het beest uit de mist te lokken dus besloten we maar wat rust te pakken in het hutje. Omdat we de mist niet vertrouwden hielden we allemaal de wacht.

Tijdens mijn wacht verschenen er ineens allerlei rare misvormde mensachtige wezens. We waren omsingeld. Mooi, kan ik meteen mijn nieuwe krachten uitproberen. Een van die wachters, Ba-lo- nog iets was zo slim om mijn weddenschap aan te gaan wie de meeste wezens uit kon schakelen, hij had geen schijn van kans.

Het gevecht was zwaarder dan verwacht, ook door dat zwevende kwaadaardige harnas dat zijn zinnen op Aleida had gezet. Uiteindelijk bleven alleen ik, balo, en Sage (zo heette de mens-vrouw) over. Het meisje was meegenomen door een groot insect dat nog even aan kwam vliegen toen we bijna gewonnen hadden. Ik heb al wat meegemaakt hier en daar maar dit gaat allemaal wel erg ver. Gelukkig had ik wel de weddenschap gewonnen van die balo gozer, makkelijk verdiend zo.

We rustten de rest van de nacht uit in de hut om de volgende dag op zoek te gaan naar het meisje, ik krijg ten slotte nog geld van haar omdat we haar leven hebben gered.

Dit bracht ons naar een stel tenten, misschien het kamp van die belagers van eerder. Hier was een tovenaar bezig met een soort ritueel. Het grote insect was hier ook dus Aleida moest hier ook ergens zijn.

Samen met mens-vrouw Sage en wachter Balo konden we zowel het insectenbeest als de tovenaar verslaan. Ik liet me misschien een beetje gaan, ik sloeg die man bijna in twee├źn. Het meisje was alleen nergens meer te vinden. Hier wordt het allemaal nog raarder. Die vent, bijna in twee stukken, vouwt zich weer in elkaar en praat nog steeds! Hij zegt iets dat het meisje al bij Lark is? Alsof ik moet weten wie dat is. Hij belooft ons wel met rust te laten als we niet achter hem aan gaan, maar wie betaalt me dan voor het redden van dat meisje?

Voordat we weer verder naar Seaford gaan horen we nog wat gemompel uit een van de tenten. Er zat een dwerg opgesloten in een kooi in die tent. Je raadt het nooit maar hij was ook op weg naar Seaford!

Hij leek verder niet kwaadaardig dus hebben we hem bevrijd en gaan we nu met z’n vieren richting de stad. Die balo wachter had nog wel iets waardoor de mensen in Seaford die dwerg niet meteen aan zullen vallen, op zich wel handig lijkt me.

Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is maar het is niet goed. Ik zal dit meteen moeten melden, samen met die oplichters van dat toernooi, die krijg ik ook nog wel te pakken. Maar eerst maar eens uitvinden wat voor informatie we hebben over die Lark…

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.