Caelora

Bevers en Bomen

Het is fijn dat die lange in het pantser een goed woordje voor me heeft gedaan zodat ze me in de Salty Salmon nog wel kunnen uitstaan, maar hier voelt het ook niet echt veel veiliger. Alles begint weer te schudden, het zou toch niet nog een aanval zijn?

We komen erachter dat er blijkbaar een beverprobleem is waardoor de stad soms nog wel eens wankelt. Goed verhaal, neit zo interessant, tot ik erachter kom dat er een beloning is voor beverhoofden. We worden naar de Shacky Mermaid gestuurd om het takenbord te bekijken voor meer details.

Hier komen we erachter dat Roland, van de stadswacht, 20 goudstukken per beverhoofd uitdeelt. Daarnaast valt er ook nog een andere opdracht op, ene Bartholomeus looft een grote beloning uit voor het verzamelen van wat eieren en de tong van een of andere froghemoth. Bevers en kikkers, het goud ligt in deze stad voor het oprapen!

Aangezien de anderen ook nog moeten wachten tot ze met Aymer kunnen praten besluiten ze dat ze best mee kunnen om wat extra geld te verdienen, dus we trekken er met z’n allen op uit.

Nadat we de stad uit zijn en een tijdje door het bos lopen merkt Sage ineens wat beweging op. Het blijkt een grote boom te zijn die praat! Hij heet Greypine en gelukkig is het een vriendelijke boom. Hij helpt ons de goede kant op richting de beverdam en vraagt ons om op te letten of we misschien zijn kist kunnen terughalen, als beloning mogen we één speciaal voorwerp uit zijn verzameling uitzoeken.

We volgen de route die de boom had aanbevolen en klimmen langs een rotswand naar beneden het moeras in. Nadat we een stel enorme moeras-hagedissen hebben verslagen zien we wat bevers langs komen. Ik snap niet helemaal waarom, maar om slim te zijn besluiten we niet achter de bever aan te gaan, maar om de kant op te gaan waar hij vandaan kwam, ik zie wel wat er uit komt, er zal vast over nagedacht zijn.

Hier vinden we een grote scheur in de muur die uitkomt in een grot. We horen veel gekwaak maar zien eerst weinig. Als we het water verstoren komen er ineens allerlei kikkerwezens tevoorschijn. Salvador had hier geen zin in en met een beetje hulp van mij lukt het ons de kikkertjes weer weg te jagen.

Verderop in de grot vinden we een groot sterk kikkerbeest, dit moet de froghemoth zijn waar we voor beloond zullen worden. Ook zonder Ral is dit beest geen probleem voor onze gebundelde krachten. We verzamelen wat we nodig hebben en gaan er weer vandoor (die tas van die Salvador is wel echt ontzettend handig).

Ral zegt de weg te weten en leidt ons richting de dam. Als tussenstop komen we bij een simpel hutje van iemand die, net als ons, twee van die grote moeras-hagedissen heeft weten te verslaan! Het blijkt een moeras-heks te zijn, Mia genaamd. We rusten hier nog even uit voordat we weer verder gaan richting de dam. Volgens mij vertrouwt niet iedereen die heks maar ze maakt een lekkere soep! En zij heeft in haar eentje die twee beesten verslagen, iets waar wij onze krachten voor moesten bundelen!

Met een goede nachtrust en gevulde magen gaan we weer verder richting de beverdam, waar we zowel de kist van Greypine als beverhoofden denken te kunnen halen. Onderweg komen we nog wat problemen tegen maar die Salvador laat nog maar eens zien dat het niet slim is hem boos te maken. De beverhoofden passen niet meer bij hem in zijn magische tas (misschien toch niet zo handig als ik dacht) dus we villen een van de bevers om de beverhoofden in de huid mee te kunnen nemen. Nu ik er over nadenk deden de schaduwen van de bevers ook vreemd, misschien moeten we dat nog een keer navragen.

Later bij de dam lukt het Salvador om al snel erachter te komen waar de kist zou moeten zijn. Ral gaat als eerste naar binnen en verjaagt een hele hoop kleine bevers, nou ja ze kunnen anders alleen maar in de weg lopen. Als we allemaal de dam in gaan komen we uit in een overkoepelende ruimte waar een enorme bever ligt, hij lijkt wel dood.

Sage gaat dit keer voorop en sluipt naar binnen om te kijken of de kist hier ligt. Alleen toen ze daar aan kwam vormde er zich een enorme schaduwbever! Het werd dus toch niet zo makkelijk als gedacht. Daar bovenop opende er zich aan de andere kant van de ruimte een portaal waar twee duistere elven met donkere ogen uit stapten, die leken hier ook niet te zijn voor een gezellig praatje.

Ik was er nog aardig slecht aan toe van de vorige gevechten dus ik dacht de kist wel mee te kunnen nemen wanneer de rest de bever aan het afleiden was. Helaas leek de schaduwbever andere plannen te hebben en kwam meteen achter mij aan om de kist te beschermen. Zonder al te veel moeite haalde de bever me in mijn verzwakte staat neer.

Ik dacht eindelijk mijn eind gevonden te hebben, aan de klauwen van een bever nog wel, maar wat ik neit verwachtte is dat Ral, iemand die ik nauwelijks kende, mij weer tot leven bracht! Ik weet alleen niet meer precies wat hij nou van me wil want niet veel later probeerde zijn windmonster me te doden!

Daarna weet ik niet zo goed wat er gebeurde maar het eerste wat ik weet is dat ik wakker wordt bij Mia met een smerige smaak in mijn mond, maar gelukkig ben ik wel weer bij zinnen. Salvador heeft het over haar bedanken maar hij is te stom om te snappen dat je niet overal met beverhoofden kan betalen, hij praat erover alsof het gewoon goudstukken zijn! Maar hij vergeet geloof ik dat je die hoofden eerst om moet ruilen bij Roland voordat het echt iets waard is.

Voordat we terugkeren naar Greypine en Seaford bedank ik Mia voor het redden van mijn leven. Ze vertrouwt me nog een speciale munt toe en vraagt of ik haar nog een keer ergens mee kan helpen. Iemand heks machtig genoeg om enorme hagedissen te verslaan en iemand terug te halen uit de dood wil ik natuurlijk niet tegen me hebben dus natuurlijk zal ik haar helpen.

Terug bij Greypine opent hij de kist voor ons en zien we zijn verzameling: een soort theepot (Sage zegt dat er een geest in zit die wensen vervult!), een tas met touw, een boek, en een plant in een potje. Ral denkt er meer uit te kunnen halen en begint Greypine af te leiden. Ik snap meteen wat hij bedoelt en probeer zowel het boek als de theepot te pakken. Hoewel Greypine afgeleid was had de kist zelf wel door wat er aan de hand was! Hij sloot meteen weer en beet bijna m’n armen eraf! Na veel gepraat nemen we het boek en het lijkt alsof het boek nooit vol zal raken, handig voor iemand die veel schrijft, misschien ook wel heel waardevol.

Terug in Seaford gaan we eerst langs de Shacky Mermaid om de opdrachten van het takenbord af te halen zodat niet iemand anders er vandoor gaat met onze beloning (misschien hadden we dat eerder moeten doen). Gelukkig blijkt dat de beloning er nog steeds was toen we de tong en eieren af gaven aan Emony, die in dienst is van Bartholomeus. Als beloning hebben we een schip gekregen. Ik heb zelf geen verstand van boten maar Salvador leek best onder de indruk dus ik denk dat het een prima beloning is.

Daarna breien we er voor vandaag een eind aan. Ik geloof dat de eigenaar van de Salty Salmon het niet zo op mij had dus ik ga richting de Shacky Mermaid, waar ze niet veel, maar wel iets, gastvrijer zijn. Tussendoor lukt het me om een brief te sturen naar mijn meerderen. Het is allemaal wel wat ingewikkelder nu een deel van de stad is opgeblazen, maar voordat ik een reactie heb is het afwachten tot volgende orders. Ik heb nog even een vriendelijk babbeltje met Serae voordat ik ook mn bed in duik.

De volgende ochtend is er veel volk al op de been. In de lucht hangt een groot scheepswiel, precies zo een als het logo van de stad. Een man weet me te vertellen dat de koning dit doet als hij het volk toe wilt spreken. Nou, op naar de koning dan maar om te zien wat hij te vertellen heeft.

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.