Caelora

Who’s more foolish, the fool or the fool who follows him?

Vergiftigd | Tot leven gewekt

Ajani en Marvin staan bovenop een glazen toren. Arnara is vriendelijk Faleal niet, gelukkig lijkt hij naar zijn zus te luisteren. Ze krijgen een slaapplaats aangeboden, maar voor het slapen laat Ajani Dikkie nog even rondkijken. Buiten ziet Dikkie een familie mens-beren. Ajani geeft Dikkie de opdracht om de stad verder te bekijken en gaat slapen. Geschrokken wordt hij wakker omdat hij de stem van Tibet hoort. Tibet vertelt hem dat hij moet zoeken naar de boom voor het geneesmiddel voor de Emberfalls. Dikkie heeft die nacht in de stad vooral ruïnes gezien. Ajani maakt marvin wakker en deelt de informatie. Op de gang zijn twee guards een gevangene met goud haar aan het vervoeren. Ajani doet alsof hij per ongeluk tegen ze aan loopt. De gevangene probeert iets te zeggen, maar het lukt niet. Er vliegen ook twee pixies die niet zo helder van kleur zijn als degene die ze eerder zijn tegengekomen. Marvin en Ajani begeven zich naar Arnara haar kamer. De enige kamer in het glazen kasteel waar je niet naar binnen kan kijken. In de kamer staat een obelisk die een soort hummend geluid maakt. Arnara verteld dat de Feywild haar thuis is. Ajani zegt dat hij haar niet vertrouwt, hij vertrouwt eigenlijk niemand, daar heeft het verleden voor gezorgt. Arnara is bevriend met Lyra en ze adviseert haar. Ajani is geïnteresseerd in de leermeester van Arnara, het blijkt een nare man te zijn en ze heeft hem het laatst in Seaford gezien. Na een lang gesprek met Arnara lijkt ze oprecht vrede te willen en de intenties van haar broer af te keuren. Het enige wat Marvin opvalt is dat ze de substantie die Faleal heeft gemaakt herkent terwijl ze zegt er niets vanaf te weten. Ook heeft Arnara extreem interesse in het ras wat Ajani is. Dus springt hij in het rond en speelt een liedje wat niet veel verschilt van kattengejank. Ajani en Marvin gaan vervolgens genieten van het eten. Ajani wilt eerst niet, maar omdat Marvin het zo lekker vindt neemt hij toch maar. Ajani word wakker in zijn kamer met de deur op slot. Marvin word wakker vastgebonden op een tafel, omgeven door martelinstrumenten.

Cici, Darius, Mazmoir en Saffrenia komen de citadel binnen. Ze gaan een kamer binnen met het symbool van de raad erop. Daar worden ze geheeld door Xenops: een elf met een hele dikke bril. De raad wordt bij elkaar geroepen. Saffrenia neemt plaats op een verhoging voor de raadsleden en de rest van de groep neemt plaats op de publieke tribune. Saffrenia deelt haar ernstige vondst wat betreft de corruptie in de stad. Iedereen is geschokt en er ontstaat paniek als er aan het licht komt dat de veiligheid van de stad in gevaar is. Saffrenia laat het bewijs en de schuldigen worden uit de raad gezet en verbannen. Er zullen nieuwe verkiezingen voor de raad moeten worden gehouden, maar eerst vraagt Saffrenia om toestemming voor het tot leven brengen van Garrick. Mazmoir geeft een mooie speech maar het is niet voldoende om de raadsleden te overtuigen, die van Cici echter wel, dus het process wordt in gang gezet. Er is een grote witte boom waar Xenops het lichaam neerlegt. Hij begint een eentonige melodie te zingen en er verschijnen drie cirkels. In die cirkels moeten drie dingen gedaan die Garrick kunnen helpen terug te komen. Darius stapt in de eerste cirkel en begint een prachtig lied te zingen, waarna de cirkel groen kleurt. Mazmoir vertelt een net zo mooi verhaal en ook zijn cirkel wordt groen. Cici wil ook helpen, maar durft niet goed, dus Saffrenia stapt in de cirkel. Ze maakt een krans en legt deze op Garrick zijn hoofd, echter wordt haar cirkel rood. De wortels van de bood gloeien pulserend en… Garrick wordt wakker. Hij is verward. Saffrenia biedt hulp aan mocht die ooit nodig zijn. Cici heeft nu een probleem met “de schaduw” die haar boom heeft aangevallen, dus vraagt om Saffenia haar hulp. Garrick biedt ook aan om te helpen, maar eerst gaan ze Ajani en Marvin vinden. Garrick wil graag het harnas wat de guards ook hebben, er gaat echter een lang process aan vooraf voordat je zo’n harnas mag dragen, misschien een andere keer. Darius bedenkt zich dat hij nog in een band moet spelen.

Comments

DaveyvdBerg jana_de_jongh

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.