Caelora

Een half-gaar plan

Nadat onze kleine Zook alleen door was gelopen, hoorden we niks meer van hem. Het is dat Strife iets hoorde want we waren net op tijd om Zook nog te kunnen redden van die grote worm- en instecten dingen. Daarna vonden we aan de andere kant van de grot een opening in de muur. Maar toen Mirabella er naartoe liep verdween ze ineens! Het was dus blijkbaar een muur, maar toch geen muur, want je kon er doorheen kijken, maar het leek wel op een muur.

Onder de niet-muur stroomde water, waar Mirabella in was gevallen, met hulp van iedereen konden we haar gelukkig weer omhoog tillen. Nu zagen we ook dat er geen doorgang was, maar wel een touwbrug over het water. Aan de andere kant van de touwbrug vonden we een gelige vloeistof die in het water stroomde. De rest dacht dat dit misschien wel de oorzaak kon zijn van de vergiftigde water dus stopte ik het gele spul door een dam te bouwen met stenen!

De rest wilde nog wel graag kijken waar het vandaan kwam en we vonden een kamer met een groot vat, allerlei beesten in kooien, en uiteindelijk een hele vrolijke kleine gozer. Hij had niet door dat het lekte dus we hielpen hem om een gat te graven zodat het niet meer in het water kwam. Hij vroeg ons zelfs nog om wat bladeren voor hem te zoeken in een of andere grot.

De boer waar we de put voor onderzochten voelde zich al veel beter en we zouden over een week even komen kijken of het allemaal opgelost is, maar voorlopig ziet het er goed uit, denk ik.

Toen we terug naar Fedraq gingen om ons eerste succes te melden bij Sarah werd iedereen naar het stadsplein gebracht. Er was geloof ik iets mis met die bewakers die een paar dagen geleden Ned aan het pesten waren, en de grote leider Gildar wilde iets zeggen. Hier werd het heel verwarrend, ik mocht niks zeggen van Avira, ook niet als ik het antwoord wist, maar ik moest wel antwoorden als iemand iets aan me vroeg, dus voor de zekerheid zei ik maar helemaal niets meer. Ik kon zien dat iedereen hiervoor trots op me was!

Op het plein vertelde de grote Gildar dat er twee bewakers kwijt waren (maar wij weten wel waar ze zijn) en dat hij elke dag mensen zou straffen tot die bewakers gevonden waren. Blijkbaar was dit ons probleem want iedereen wilde dit graag oplossen, dus werd er een plan bedacht, een heel indrukwekkend, lang, uitgebreid, ingewikkeld, en moeilijk plan. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat het plan was, ik was even afgeleid…

In ieder geval, nu zijn we, zonder Zook, op weg naar dat spookhuis (volgens Strife bestaan spoken niet maar ik weet nog niet zeker of ik hem wel kan vertrouwen) om dit probleem op te lossen, hoort bij het plan denk ik. Halverwege vlogen er ineens een stel draken over ons heen! Het waren draken die reden op andere draken, wel raar, ik vraag me af of ze dan ook wel eens afwisselen ofzo.

Toen we aankwamen bij het spookhuis stonden die vliegende draken voor de deur. Avira wilde erover heen vliegen maar voordat we iets konden doen vloog een van de draken op haar af alsof het een vliegende snack was!

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.