Caelora

Spiegeltje, spiegeltje...

Chronicles of Garrick vol.5

Nadat we op licht gespannen voet ontvangen waren door de bewakers van de citadel, leidden zij ons door een grote overdekte glazen brug naar een soort tuin binnen de muren van de citadel. Hier werden wij naar een uitgegraven tunnel gebracht waar de ontvoerde prins en prinses door waren weggeleid.

Het was niet moeilijk om hier sporen te vinden van de ontvoerders {Logisch ook aangezien die tunnel maar een kant op gaat} Het duurde alleen niet lang voordat wel alweer tegen problemen aan liepen. We kwamen in een natuurlijke kamer met allerlei steenformaties en ookal hadden we rondgekeken of we iets konden zien bewegen werden we toch overvallen door slak-achtige wezens die zich op ons lieten vallen. Dat was niet zo’n heel groot probleem, ware het niet dat een grote rots in het midden van de kamer eigenlijk een heel groot wezen bleek te zijn met een hele hoop tentakels die het ons allemaal erg lastig maakte.

Uiteindelijk lukte het Ajani om met zijn magie het beest te doden door hem op te blazen met een thunderwave . {Stukjes, overal stukjes} We vervolgden onze weg na een korte rustpauze om snel het volgende obstakel tegen het lijf te lopen. Een snelstromende rivier blokkeerde ons pad.

Er waren wel wat stenen waar we op zouden kunnen springen, maar gezien de uitdaging hiervan besloten we dat Ajani beter via de rotswand langs de rivier kon klimmen en onderweg wat touw aan de muur zou bevestigen zodat ook wij hem wat makkelijker konden volgen.

{Hier wordt het interessant} We kwamen bij de volgende kamer, deze nog groter dan de vorige {Alleen dit keer zonder slakken of tentakelmonsters} , waar we om een hoek licht zagen branden en verschillende stemmen hoorden. Onze nieuwe metgezel Torrin {Die dus blijkbaar in dieren kan veranderen?} had nog de gedaante van een grote spin aangenomen om langs de rotswand hiervoor te kunnen klimmen. In deze gedaante kon hij via het dak, stilletjes gaan kijken van wie die stemmen waren.

Torrin kwam terug en vertelde ons dat er daar bij het vuur een Half-Orc vastgebonden zat en dat er een paar grijzige figuren om hem heen stonden. Terwijl hij ons dit vertelde stapte er een oude vrouw uit het water even verderop in deze kamer, ze werd gevolgd door het volgende grote wezen dat we in deze grot zouden bevechten.

De oude vrouw liep richting de plek waar de Half-Orc zat vastgebonden en we zagen iets van een paarse lichtflits waarna het een stuk stiller werd vanuit die hoek. Torrin had weer mee gekeken en vertelde ons over een zak waar een paarse gloed uit kwam schijnen die in het bezit was van de oude vrouw. Toen zij terug liep richting het water waar ze vandaan kwam besloten we haar aan te spreken om te kijken wat er aan de hand was.

De oude vrouw vertelde mij dat ze iets had wat ze aan me wilde laten zien, een “spiegel die al je vragen zal beantwoorden”. Ze koos mij uit omdat ik volgens haar de knapste van onze groep was en alleen de knapsten deze spiegel zouden kunnen gebruiken. Marvin had door dat haar verhaal rammelde aan alle kanten en Mazmoir was natuurlijk beledigd omdat hij niet knap werd genoemd. Hij kon het daarom natuurlijk weer niet laten om de oude vrouw lelijk te noemen waarop de vrouw haar volgers op ons af stuurde.

Tijdens het gevecht veranderde de vrouw in een afschuwelijk, blauw geschubd, mensachtig wezen met zeewier als haar. Mede dankzij de vloedgolf die opgeroepen werd door Torrin konden wij ons redelijk gemakkelijk ontdoen van de meesten van deze wezens. Alleen de ondode Ogre bleef over nadat de blauwe vrouw al snel via het water van het gevecht weg vluchtte.

De Ogre ging daarna vrij snel neer en lijkt nu wel permanent dood te zijn. Torrin ging nog even langs de Half-Orc en stelde vast dat hij nog wel ademde maar verder nergens op reageerde. Hierop besloten wij achter die water heks aan te gaan. Met wat hulp van Torrin lukte het ons allemaal om dezelfde onderwater grot door te gaan als de heks. Nu staan we wederom oog in oog met haar in een kamer met een standbeeld van een mooie elf die iets in haar handen op houdt. De heks wordt dit keer alleen bijgestaan door een gigantisch mensachtig wezen met zweren over zijn hele lichaam die nog maar nauwelijks in de hele grot past!

Dit ziet eruit alsof het erg lastig gaat worden, maar als die spiegel ons echt antwoorden kan geven dan zou dit het zomaar eens waard kunnen zijn.

Comments

DaveyvdBerg basholten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.