Caelora

De stad der levende doden.

In de grot zijn allemaal machtig interessante gloeiende paddenstoelen, maar ik kan niet echt op onderzoek uit want die Hag met d’r beschimmelde schildknaap staat daar om roet in het eten te gooien. ze moppert iets over de Night Hags, die verheven zijn en iets over een vloek? ik luister nauwelijks want ik ben aan het kijken hoe Ajani rustig langs loopt om die grote vent te begluren. De Hag praat verder over dat ze de steen en nog wat bloed nodig heeft om haar ritueel te voltooien. ik ga dus mooi geen bloed geven maar daar zijn de meningen blijkbaar over verdeeld. Dat mega standbeeld houdt ook nog een spiegel vast dat blijkbaar antwoord geeft op vragen? Nou, mijn vraag is of dit allemaal niet een stuk makkelijker kan want deze eindeloze discussie houdt maar niet op. Natuurlijk kon het ook niet op iets anders uitlopen dan gewoon knokken. Niet mijn favoriet, maar als het nodig is dan zorgen we met de hele groep er wel voor dat dit mens d’r mond houdt. als je zielen gaat lopen stelen dan ben ik natuurlijk niet zo aardig meer. Ze leek zelf te vluchten maar als ik het water in wil kijken waar ze in ging komt ze me pakken. Daar doe ik natuurlijk niet aan mee, en we maken korte metten met haar. Het feest houdt alleen niet op want wanneer we even op adem willen komen komt er een of ander glibberig ding met tentakels ons aanvallen. Natuurlijk wordt deze ook verslagen maar Marvin wil nog wel even een healing potion van mij lenen. Ik heb hem wel verteld dat ik er daar minstens twee voor terug wil. Hij heeft namelijk een hoop centjes, weet ik toevallig. We weten de Half-Orc die we eerder zagen te redden door de zielensteen tegen hem aan te houden. Hoezee! De half-Orc heet Slog, en ik mag hem eigenlijk wel. hij komt volgens mij wel heel ergens anders vandaan, dus daar ben ik erg benieuwd naar. nieuwe werelden zijn machtig interessant. Toch gaan we eerst even terug om goed te rusten. helaas lopen dingen hier altijd anders dan gehoopt. Garrick zoekt naar mensen, maar komt er ineens achter dat terwijl we bij een redelijk grote stad staan, hier niemand in leven is. Alle mensen daar zijn dood. of, nouja. ondood? ik weet het nog niet zo goed.

We mogen weer bij de beren slapen en gaan de volgende ochtend vroeg op pad om Arnara eens te vragen hoe het nou zit met die half dode stedelingen. Er blijkt een behoorlijke ramp te zijn gebeurt terwijl zij en haar broer waren ontvoert. nu probeert ze de stad te redden door ze in een soort van schemerdood te houden. Ik weet nog niet of hier wel blij mee ben. Wat dood is moet dood zijn, maar de levende moeten leven. als er iets te redden valt, ga ik daar mijn uiterste best voor doen.

In de stad vol met ondode dingen zou ook de Gulthias boom moeten staan. ik heb geen idee waarom we die zoeken, maar ik mag deze groep wel dus ik help ze graag! Tot onze grote versassing zit ook Slog op ons te wachten en Marvin geeft hem een wapen! deze vent kan nog wel eens van pas komen.

Als we ietsje verder lopen zien we in de verte een lichtgevende toren, en de rivier waar we nu bij staan die stroomt nergens naartoe en verdwijnt ineens. Ik ben toch benieuwd wat dit nou is en wat voor beestjes daar wonen!

Comments

DaveyvdBerg reinoutmartijnhaank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.